Ludwig Antonissen | De Breinpiloot

Reis door je hersenen

voor de optimale versie van jezelf en je team

OVER NLP, HBDI EN VITALOGIE

De Breinpiloot legt uit

NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Het leert je om het voorkeurskanaal van je eigen brein te besturen.

Per seconde komen er ontelbare informatieprikkels op je af. Vanaf het moment dat een externe prikkel door één van je zintuigen wordt waargenomen, gaat er in je hersenen een verwerkingsproces van start. Daarbij passeert de prikkel een aantal filters die te maken hebben met jouw interpretatie van de wereld om je heen. Deze filters zijn bij iedereen anders afgesteld. Met NLP krijg je inzicht in de werking van je brein en leer je hoe je zelf je voorkeurskanaal anders kunt afstemmen. Hierdoor krijg je meer grip op je eigen gedrag en emoties, leer je het gedrag van een ander beter te begrijpen en kun je flexibeler omgaan met nieuwe ontwikkelingen, zowel privé als op je werk.

Meer informatie over NLP »

HBDI

HBDI is de afkorting van Herrmann Brain Dominance Instrument. Het uitgangspunt van deze zelfbeoordelingstool is dat de werking van de hersenen in te delen is in vier verschillende, gespecialiseerde structuren.

Het HBDI is het basisinstrument van het ‘Hele Brein Denken’. Deze aanpak stelt dat iedereen een breindominantie heeft die van invloed is op je denken, je gedrag en de manier waarop je communiceert. Als je je eigen denkvoorkeuren begrijpt, staat de deur open voor beter teamwork, leiderschap, klantvriendelijkheid, creativiteit, het oplossen van problemen en andere aspecten van persoonlijke ontwikkeling. Met dit inzicht kun je doelgerichter keuzes maken. Persoonlijk, voor je carrière en voor het team of de organisatie waarbinnen je werkt.

Meer informatie over HBDI »

Vitalogie

Vitalogie is de leer van vitaliteit van de mens en zijn omgeving als geheel.

Behalve beweging, voeding en ontspanning zijn er nog andere invloeden die mede bepalen hoe vitaal je in het leven staat. Individueel, maar ook als team of organisatie. Als hulpmiddel voor het op gang brengen van je bewustwording wordt de Vitaliteitsschijf van vijf ingezet. Zodra je het nut en de noodzaak voelt (‘vitaliteitswinst), ben je intrinsiek gemotiveerd om een nieuwe stap te zetten.

Meer informatie over Vitalogie »

kies jouw
bestemming

Breinreizen zijn muzikaal gefaciliteerde verkenningsvluchten voor de geest, waarbij horizonnen worden verbreed. Onderweg laat De Breinpiloot je als passagier kennismaken met een verrassende mix van duurzame teambuilding, innovatieve communicatietechnieken, storytelling en entertainment. Vul je koffer met inzichten en concrete tips & tricks voor het optimaliseren van je prestaties, effectiviteit en vitaliteit. Voor jezelf en je team. Ook voor grote groepen zijn er diverse bestemmingen mogelijk.

KIES JE REISBESTEMMING

Bestemming Event

Inspirerende spreker nodig die bezoekers of genodigden van je event echt 'aan kan zetten' en daarbij zorgt voor verrassende inzichten?

Volg deze route »

Bestemming MKB

Energieke motivator nodig die jouw organisatie helemaal toekomst-proof maakt tijdens een masterclass, workshop of (reeks van) trainingen?

Volg deze route »